BUITENACTIVITEITEN - Vakantiewoning Henisdael

Boeking enkel via deze website nu tijdelijk 10% Korting op dagprijzen  en  GRATIS ophalen aan airport Liège of Tongeren station
Title
Ga naar de inhoud
Waterkuil Vechmaal (1 km, ligt op oranje wandeling Greenspot Heks).
De waterkuil is een bijzondere plek in Vechmaal: in deze mergelgroeve leven heel wat vleermuizen. Via de kunstige afsluiting kunnen ze in en uit hun schuilplaats vliegen. Je ontdekt dit stukje natuurlijk erfgoed op de oranje wandellus van de Greenspot Heks. Rondleidingen zijn mogelijk via een gids van Natuurpunt Heers (www.natuurpuntheers.be).
Locatie
Zijweg (ruilverkaveling) van Sint-Martinusstraat z/n, 3870 HEERS.
De tuinen en  beplanting worden verzorgd door hoveniers die kwaliteit waarderen, zij zijn  professionals die de fijne kneepjes van hun vak graag overbrengen aan een  geïnteresseerd nationaal en internationaal publiek.Doorkijkkerkje Borgloon (10 km)
Het mooiste plekje van België ligt in Limburg. Althans, volgens de Britse krant 'The Guardian'. Die vindt het doorkijkkerkje in Borgloon de perfecte samensmelting van architectuur en natuur. De vele toeristen en inwoners van Borgloon zijn het helemaal eens met die keuze.
Reading between the Lines, ook genoemd de doorkijkkerk, is een installatie van 2011 naar een ontwerp van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.


De wekelijkse antiekmarkt op zondag in Tongeren (10 km)
Al meer dan 30 jaar vindt in Tongeren elke zondagmorgen de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux plaats. Meer dan 350 standhouders en een veertigtal antiekzaken stallen hun beste waar uit. Hoe vroeger je komt, hoe meer kans je maakt om waardevolle schatten tegen een goede prijs op de kop te tikken. De antiekmarkt trekt steeds meer internationale bezoekers aan zoals Nederlanders, Duitsers, Fransen, Britten en Amerikanen. Openingsuren: 06u00 tot 13u00.
Locatie: Via Julianus 2, 3700 TONGEREN
Terug naar de inhoud